Загальна кількість переглядів сторінки

неділя, 8 травня 2022 р.

ТИЖНІ...

 Швидкість наближення кінця навчального року стрімко зростає! Як завжди, але в інших обставинах це було б з відчуттям полегшення. Сьогодні у війну  - це звичайно, зусилля та над зусилля, адже робота - це те, що вкладаємо у дітей. Це те, що робить нашу націю сильнішою! Це те, що творить майбутнє вже сьогодні. 

Стартували активно у співпраці з тимчасово переміщеними особами. Серед фейєрії заходів і онлайн-екскурсія, яку провів у стінах актової зали Заліщицької гімназії. Цікаво змістовно для тих, хто пережив непрості часи і змушений був покинути рідні домівки під загрозою смерти. Тут і історичні, і мистецькі, і економічні аспекти Заліщанщини. Потім ці дані тимчасово переміщені особи будуть активно використовувати у спілкуванні з екскурсоводами. Але, напевне, цікаве неформальне спілкування є більш ефективним, коли на свіжому повітрі можна дізнатися більше один про одного. 

Попереду чергові заходи з тимчасово переміщеними особами, присвячені історично-філологічному напрямку. "Вчимо українську! Говоримо українською!"

У суботу, але 1 травня, було чергове зібрання вчителів історії, які викладають у науково-педагогічному проєкті "Інтелект України". Складнощі війни загострили проблеми, але й дали модливість самостійно вирішувати виклики, які постали для кожного. 

3 та 4 травня ДСЯО в Тернопільській області провели онлайн зустрічі з експертами, які пройшли навчання і брали участь у інституційному авдиті шкіл. Було трохи незвично чути про оптимістичні речі, які виявлялися під час авдиту шкіл. Хоч безумовно про недоліки теж велася мова, але вкотре пересвідчуєшся, що системного моніторингу середньої освіти у нас таки немає. Зрештою є установи, які щось роблять, щось досліджують, щось пропонують. Але відсутня  між ними ефективна комунікація, відсутнє розуміння, що кому і як робити. Є чергові заклики, є декларації, але вони так і залишаються деклараціями. На жаль. Як і сам захід, були спікери, але не було обговорення. Так, як на онлайн уроках: є монолог, але немає діалогу. 

Єдиним позитивом був аналіз пропозицій наданих експертами для зміни у правилах організації та проведення інституційного авдиту. 



Упродовж двох тижнів у 2-4 гімназійних класах були проведені уроки на тему "Уроки Чорнобиля" присвячені Дню катастрофи на Чорнобильській АЕС. Учні мали змогу не тільки подивитися відео, їх проаналізувати, з'ясувати, які ж уроки необхідно провести людству, щоб  не допустити повторення. Гімназисти виконували завдання на платформі Падлет. 
30 квітня команда гімназистів взяла участь в онлайн грі "Відун", де мали змогу перевірити свої знання з козацького періоду. 


Ведемо підготовку до обласного етапу національно-патріотичної гри "Соколи", який відбуватиметься упродовж 2,5 тижнів. Продовження далі буде.... 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар