Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 30 травня 2022 р.

ДОСЛІДЖУЄМО ІСТОРІЮ РІДНОГО КРАЮ

 25 травня 2022р. у Тернопільському обласному відділенні Малої академії наук України відбулася ІІ обласна учнівська науково-практична конференція «Тернопілля на перетині історичних епох: актуальні проблеми краєзнавства». З вітальним словом звернувся до учасників конференції старший науковий співробітник Національного Заповідника «Замки Тернопілля» Чайка Володимир Іванович, який відзначив важливість історичного краєзнавства у розвитку краю, та заступник директор Світлана Штука, яка побажала наснаги та подальших звершень юним початківцям-науковцям.

Секційні заняття учнівської конференції проходили за трьома напрямами: «Тернопільщина крізь віки: актуальні проблеми історії», модератор – Секо Ярослав Петрович, кандидат історичних наук, доцент ТНПУ ім. В. Гнатюка, «Видатні постаті Тернопільщини», модератор – Куций Іван Петрович, доктор історичних наук, професор ТНПУ ім. В. Гнатюка та «Тернопільщина у війнах ХХ-ХХІ століть», модератор – Старка Володимир Васильович, доктор історичних наук, доцент ТНПУ ім. В. Гнатюка.

Серед доповідачів були і гімназисти Заліщицької філії Тернопільського обласного відділення МАН України. Так, Юлія Гірчак презентувала розвідку про суспільно-політичну ситуацію у Заліщанщині у роки Української національно-демократичної революції 1918 -1919 років у секції "Тернопільщина крізь віки: актуальні проблеми історії". А Марія Довбуш - дев'ятикласниця, розповідала про релігійну діяльність отця Якова Тимчука, земляка, який жив у період СРСР і проводив підпільні Богослужіння. Слухачам-гімназистам участь у заході сподобалася. Вони брали активну участь в обговоренні та висловлювали бажання і надалі брати участь в історичних дослідженнях рідного краю. Дякуємо організаторам.







Немає коментарів:

Дописати коментар