Загальна кількість переглядів сторінки

неділю, 28 липня 2019 р.

ДОРОГИ

Серія І.

"... Значна частина складу Другої Державної Думи не виправдала Наших очікувань. Не з чистим серцем, не з бажанням зміцнити Росію і покращити її устрій, приступили багато з вибраних від населення осіб до роботи, а з прагненням збільшити смуту і сприяти розкладанню Держави. Все це спонукало Нас Указом, данним Урядовому Сенатові 3 Червня, Державну Думу другого скликання розпустити, визначивши термін скликання нової Думи на 1 листопада 1907 року..." (Маніфест про розпуск Державної Думи про час скликання нової Думи і про зміни порудку виборів у Державну Думу, 3 червня 1907 року, імператор Микола ІІ).

"У січні 1918 року матрос Железняков був начальником варти Таврійського палацу, де зібрались Всеросійські установчі збори...
Виконуючи таємний наказ більшовицьких лідерів, змусив голову зборів закрити засідання. В історію радянської держави увійшов фразою «Варта втомилася» під час розгону Законодавчих зборів". 

"Я розпускаю Верховну Раду України 8-го скликання". (Інавгураційна промова Президента України Володимира Зеленського, 20 травня 2019 року)


 Серія ІІ.

"Народи іноді забувають про свої національні коріння, але такі народи гинуть, вони перетворюються в багно, на якому проростають та міцніють інші, сильніші народи". (Петро Столипін, прем'єр-міністр Російської імперії, 1907).
 
"Закриття Всеросійських установчіх зборів відкрило шлях змовникам-більшовикам на чолі з Леніним, які не були обрані до більшовицької фракції зборів, захопити владу в країні шляхом арешту Тимчасового уряду та затвердження власного уряду  "народних комісарів" через підконтрольний їм ІІ Всеросійський з'їзд Рад робітничих і солдатських депутатів, де більшовики мали переважну більшість". 

???????????????

Серія ІІІ.

"Ми не утопісти. Ми знаємо, що будь-яикй чорноробочий і будь-яка кухарка не здатна відразу управляти державою. ... але ми відрізняємося від кадетів тим, що з цими забобонами, мовби керувати державою, здійснювати буденну щоденну роботу керувати здатні тільки багаті чи з багатих сімей взяті службовці. Мы вимагаєм, щоб навчання справі державного управління велося свідомо робітниками і солдатами, і щоб воно було негайно розпочате, тобто до навчання цьому негайно почати залучати всіх трудящих, всю бідноту". ("Чи втримають більшовики державну владу?", Володимир Ленін (Ульянов), журнал "Просвещения", № 1-2, жовтень 1917 рік).

"Ебер писав, що «багатій — егоїст, марна істота,... він лопне від сорому чи убогості, вірніше, що ця зачумлена раса зовсім зникне». Він запитував: «Що б з нами було без святої гільйотини»? Нарешті, він давав добру пораду всім республіканцям: вони не повинні визнавати ніякого іншого богослужіння, крім служіння волі і рівності. Його статті кликали на боротьбу за революцію проти багатіїв, спекулянтів і контрреволюційної церкви. Санкюлот бачив у Ебері виразника своїх настроїв, незважаючи навіть на те, що власне кажучи в Ебера не було точної соціальної програми". (Лідер якобинської диктатури Ж.Ебер, 1792 року, Велика Французька революція)  

 ???????????

Немає коментарів:

Дописати коментар