Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 12 червня 2018 р.

РЕФЛЕКСІЯ ПРО РЕЛАКС... ЛІТНЯ ШКОЛА МАН УКРАЇНИ. ВРАЖЕННЯ І ВРАЖЕННЯ. (ЯРОСЕВИЧ АНАСТАСІЯ ТА ІНШІ...)


   
 КАЛЕЙДОСКОП ЛІТНЬОГО ВІДПОЧИНКУ .

У ЛІТНІЙ ШКОЛІ МАН УКРАЇНИ 
(М. СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА)

 

Завершився навчальний рік. Але для юних манівців цікаві подорожі та нові враження продовжуються. Літня школа для слухачів МАН цього року відбувалася у відпочинковому таборі «Збруч», який розташований у Скала-Подільській Борщівського району. Зі Заліщицької філії МАН України у ньому взяли участь учениці четвертого гімназійного класу Яросевич Анастасія та Кріль Марія.










Ось як описує враження від мандрівки Яросевич Анастасія: «У перший день приїзду ми мали багато вражень. Нам провели екскурсію містечком, під час якої розповідали його історію у ХІХ-ХХ ст. Увечері організували «Вечір знайомств», де ми познайомились з багатьма цікавими людьми. Після цього нас об’єднали у команди і поставили завдання: «Створити власну туристичну фірму та екскурсію», а наступного дня результати успішно презентували. Під час навчання, яке відбувалося упродовж усієї літньої школи, з нами працювали багато знаючих спеціалістів. Вони допомагали пізнавати цінності історичної архітектури - палац Голуховських; демонстрували та вчили аналізувати короткометражні фільми та фотографії. Зустріч з творчими людьми Скала-Подільської було жвавим. Журналіст розповідав про своє цікаве дитинство, про важливість паперових документів та архівів, про володіння словом, що потрібно бути компетентним у своїй справі, щоб не обмовити та не образити іншу людину, прозвучали поезії  місцевих поетів. Після вечері нас чекало наступне завдання. Пізнавальною, змістовною та неповторною була екскурсія у Кам’янець-Подільський під керівництвом Н.С.Чемерис, С.В.Штуки. Там відвідали старовинний замок, монастир, де послухали чарівні мелодії органу.
Після обіду ми попрямували в парк миру, де красиві фонтани з лебедями. По приїзду ми організували конкурс на найкращу пародію відомого телешоу. Було дуже весело. Наступна екскурсія  - у Борщівський краєзнавчий музей, де розповідали про історію побуту українського народу, а потім - про життя та творчість відомого українського письменника Т. Г. Шевченка. Після музею ми відвідали печеру Вертеба, де місцеві краєзнавці розповідали про трипільську культуру. Разом з цим демонстрували елементи стародавнього побуту такі, як глечики, статуї, імітованим стіл з каменів. Краси та неповторності печері додавали кристали. Наступна зупинка цієї незабутньої мандрівки - Монастирок.
Там ми відвідали церкву, побудовану на місці язичницького жертвоприношення. Цікавою і оригінальною була мандрівка «7 чудес Скали-Подільської»: парк Голуховських, костел Успіння Святої Богородиці, церква Святого Миколая, Збручанський каньйон, замок, королівська криниця, житловий флігель Голуховських. Окремою родзинкою стало відвідання одного з найбільшого у Тернопільській області заводу по виготовленню соку. Увечері провели конкурс на найкращий командний танець і влаштували, на якій було дуже весело. У с. Кривче природними пам’ятками, які приваблюють туристів з різних куточків України, є Кришталева печеру зі своєю красою та місцевий  дендропарк, у якому ростуть рідкісні рослини, як чорна береза чи тюльпанове дерево. На завершення чергової мандрівки відбулася зустріч з цікавими людьми краю, які акцентували увагу на тому, що потрібно вірити в себе, бути наполегливим, ніколи не здаватись, йти за допомогою до дорослих, які можуть дати підказку. Річка Збруч подарувала нам цікаву знайомство про гірські породи та їхнє походження».
Так завершилася літня школа. І ми радісні, здорові та сповнені наснаги, сил і нових ідей продовжуємо відпочинок, тому що попереду ще ціле літо.
Яросевич Анастасія, гімназистка,
учасниця літньої школи МАН України

Немає коментарів:

Дописати коментар