Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 7 липня 2015 р.

НАВЧАЛЬНИЙ КУРС "ЗАХИСТ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ ГРУП РИЗИКУ"


Освітній дім прав людини. Чернігів. Саме тут відбувався тренінг у рамках навчального курсу "Захист та забезпечення прав дітей груп ризику".
Цікаво, змістовно, повчально, перспективно....

Знайомство, очікувані результати та практичні можливості кожного, з якими можна поділитися. Добре повторили положення Конвенції про права дитини та Закону України "Про охорону дитинства", який поки що є формальним та виконання якого не має механізмів контролю. 
А ще -цікаво готували запитання для української влади для отримання відповідей. Ознайомилися з механізмами розгляду справ у Комісіях ООН. Багато вражень та перспективність взаємодій.

Традиційна робота у групах. Результати щоденні можна спостерігати на стінах кімнати. Кандидат юридичних наук А.Корнієвич знайомив з міжнародним гуманітарним правом (у жовтій футболці), акцентували увагу на критеріях, принципах та особливостях соціальної роботи і особистих та професійних рисах соціального працівника. чим соціальний педагог відрізняється від соціального працівника. О.Темченко та Т.Печончик детально зупинилися на організації та проведення моніторингів в установах позбавлення волі. Р.Коваль зупинився на проблемах відновного правосуддя та техніку медіації з неповнолітніми, які вчинили правопорушення. П. Пархоменко, суддя з Бахмача проаналізував власні рішення, які виносив по справах. Проблема і надалі пролягає у фрагментій співпраці ГО та державних структур, у відсутності стратегій - переважно гасяться проблеми, які виникають у соціальному супроводі неповнолітніх, але відсутнє комплексне їх бачення. Великий відсоток субєктивізму при оцінці чи прийняті рішення. І, чи найважливіше, немає політичної волі змінити філософію держави стосовно груп ризику неповнолітніх. Вона і надалі залишається каральною. Отож, ремонтуємо, те, що їздити вже не буде ніколи. Клопітно і неефективно

Немає коментарів:

Дописати коментар