Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 22 липня 2015 р.

РОЗДУМИ ПРО...

Минає другий рік від Революції Гідності. Що розчинилося у високих кабінетах, а що є ще надія залишиться в осаді і буде муляти бюрократів?
Зміни до Конституції України - це ми вже проходили. Їх є багато - тих змін - і у них відсутнє одне чи найважливіше - бажання їх виконувати... Поки що є можливість передиху у влади, адже Конституційний Суд має винести остаточний вердикт...
У контектсі цього процесу можна розглядати і зміни стосовно тимчасово окупованих областей України. тут справа складніша. Влада, розглядаючи варіант виходу з кризи разом зі своїми партнерами, - Західною Європою та США, трохи забула про різні інтереси. Світова спільнота має на меті не повернути Україні території, а припинити бойові дії - стан війни. Адже це страшно і виборці країн демократії можуть неправильно обрати політичні сили, виходячи зі справжньої чи уявної небезпек. А Україні потрібно повернути окуповані території. А це інші стратегії та підходи.
Західний світ говорить - що не стріляють на Сході України - і це добре. А українському суспільству цього мало.
Західний світ санкціями заставив зменшити градус напруги - і це для нього добре. А українському суспільству цього мало.
І прийняті рішення Верховною Радою щодо Сходу України носять, на жаль декларативний характер. Це чергова декларація, універсал - наміри, але не реалії. Немає прописано процесу впливу на агресора, коли Росія не виконуватиме Мінських угод. А це є найголовнішим і не від Західного Світу, а саме від України.
Тому для Європи і світу перманентний стан на Сході України оптимальний, адже відсутня реальна загроза саме її національним інтересам. Що стосується України - то її позиція не може бути вичікувальною. Але вона є саме такою... На жаль, тому "заморожений конфлікт" як факт слід сприйняти. Бодай поки що.... 

Немає коментарів:

Дописати коментар