Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 28 липня 2015 р.

ЩЕ РАЗ ПРО "ПРАВИЙ СЕКТОР"

Правий сектор, як організація, виконала своє завдання щодо Революції Гідності. Тепер потрібно вирішувати питання для розвитку суспільства. Декілька викликів для організації. Перший – фінансування. Ні для кого не є таємницею, що будь-яка партія чи рух повинні мати фінансові ресурси. І, хто фінансує, той і направляє. Можна згадати правих у Франції, які прийшли до влади саме на радикальних гаслах. Частково, за інформацією деяких ЗМІ, їх фінансувала Росія. Напевне у такий спосіб російська влада могла вирішувати у французькому парламенті власні економічні інтереси. Інколи і про фінансування ВО «Свободи» говорили, що його фінансують і французи, і кримінальні авторитети. Хто фінансує і буде визначати ідеологію та діяльність.
Тепер щодо ідеології. Якщо це радикальний націоналізм, то відповідно формуються одні механізми взаємодії з державою. Але у Європі ІРА (Ірландська Республіканська Армія), ЕТА (радикальна організація країни басків в Іспанії), та й ОУН в Польщі прагнули реалізувати мету незалежності держави. А тому фінансування здійснювалося шляхом терору, грабунків, збройних нападів на банки та інші фінустанови і для цього готувалися люди. Україна виборола незалежність. Отже, Правий сектор не може будувати свою діяльність на таких підходах.
Бути робін гудами ХХІ століття? Як варіант. Потрібно визначити коло олігархів, до яких є питання, сформулювати пропозиції-вимоги. Вони, напевне повинні стосуватися принципу «Бог сказав ділитися з державою» - поповнення бюджету. І відповідно до реакції олігархів пропонувати шляхи вирішення такої співпраці. Це проходили всі суспільства. Можна згадати народників Російської імперії   другої половини ХІХ століття.
Інший варіант – цивілізований, демократичний. «Правий сектор» створює партію, йде на вибори. Реалізує свою програму. Суспільство задоволене, попередня влада поділилася з ним і сіла в тюрму за рішенням суду. Хоч живі залишилися. Або втекли, але Верховна Рада наклала арешт на все майно і зрештою воно перейшло до державного бюджету.
А залучення кримінальних, регіональних авторитетів – цей шлях у прірву, тому що відбуватиметься дискредитація ідеї, по-друге, будуть кримінальні справи,  по-третє, суспільство буде боятися насильства, по-четверте, УНА-УНСО з братчками Корчинського знищили ідеї здорового крайнє правового політикуму, адже хто фінансує, той і використовує….


         

Немає коментарів:

Дописати коментар