Загальна кількість переглядів сторінки

неділю, 19 липня 2015 р.

ЩЕ РАЗ ПРО НАБОЛІЛЕ....

Звершилося... Наступного навчального року випускники 11 класів будуть здавати обов'язково три ДПА у формі ЗНО: українська мова ( це ми вже проходили), англійська мова та на вибір історія України або математика. Спробуємо зрозуміти логіку МОН України та Центру незалежного оцінювання якості освіти. Ніби все правильно, ніби в контексті реформ, ніби... Але. Оце але і не дає спокою.
По-перше, кількість предметів у старшій школі так і залишається непомірно високою від 20 до 23.
По-друге, змін до програми профільної (старшої) школи так і не внесли, а це означає, що вони і надалі затеоретизовані і не даю проявити випускникам практичні компетентності.
По-третє, не в рівних умовах залишаються ті випускники, яким, крім трьох обов'язкових, доведеться здавати ще два-три тих, які вимагатимуть конкретні внз.
І по процедурі... Знову з 16 по 30 травня 2016 року, знову немає у листі МОН України примірних дат канікул і невідомо, хто їх має встановлювати, знову не зрозуміло із закінченням навчального року саме в 11 класах. Коли? 16 травня 2016 року? Чи після здачі останнього ЗНО - 30 травня? Чи  після оголошення результатів трьох обов'язкових ЗНО?
Є в цьому всьому важливий "плюс" -  якість знань на виході є справді незалежною!!! Але, на жаль, тільки з трьох предметів. А їх...
І другий "плюс"(?) - старша школа є установою, яка готує майбутніх абітурієнтів. А не "всебічно розвинуту молодь в інтелектуальних, фізичних, духовних, соціальних, психічних та інших сферах"
Тому не варто говорити про медалі, а після їх дискредитації, МОН України і надалі мовчить та робить вигляд, що нічого не відбулося, не варто говорити про високі позиції проектів Законів України "Про освіту". Середня освіта технологізується....        

Немає коментарів:

Дописати коментар