Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 13 жовтня 2018 р.

ДІТИ І СМАРТФОНИ: НЕ ПЕРСПЕКТИВНЕ МАЙБУТНЄ...

Стаття "Смартфони знищили психіку цілого покоління! Ось статистика, що саме змінилося"
"за даними Pew Research Center, кількість смартфонів перевалила за 50% у кінці 2012 року – якраз тоді, коли почали рости показники підліткової депресії і суїцидальності. У 2015 році доступ до смартфона мали 73% підлітків". Ось висновки дослідників: 
- вплив смартфон-активності однозначний: чим більше часу підлітки проводять в Мережі, тим швидше у них з’являються симптоми депресії. 
- підлітки, які проводять із смартфоном більше трьох годин в день, на 35% більше схильні до ризику вчинити суїцид.
 - за період з 2010 по 2015 роки кількість дівчаток, які почувають себе покинутими, підвищилася на 48%, тоді як у хлопчиків цей показник підвищився на 27%.- дівчатка більше використовують соціальні мережі і почувають себе самотнішими, коли бачать подруг і однокласниць, що збираються разом без них. Коли дівчинка щось постить у своєму аккаунті в соцмережі, вона більше чекає лайків і позитивних коментарів. Дівчатка також несуть основну тяжкість симптомів депресії.
-  важкий результат для дівчаток-підлітків може пояснюватися тим, що вони більше стикаються з кібербулінгом. Хлопчики вважають за краще з’ясовувати стосунки фізичними методами, а дівчатка – підриваючи статус і стосунки жертви в соцмережах. 
- смартфони впливають і на сон підлітків – багато з них спить менше семи годин.
І вкотре бачимо саме проблеми психічного та соціального характеру спричиняють фізичні проблеми. Звичайно, можна опонувати висновкам американських дослідників, але якщо хтось і наважиться таке робити, то тільки аргументовано з хорошою статистичною базою. 
А батькам на зборах, на уроках дітям в сто перший, в тисячу перший раз варто говорити про заборону (або обмеження) дітям користування смартфонами... Хоч, здається, частину  дітей-центеліалів у цій війні з гаджетами ми таки уже втратили...
І знову випливає з мороку майбутнього проблема: що зможе зруйнована у дитинстві гаджетами психіка вчинити у дорослому віці... І наскільки така дія буде корисною, чи шкідливою, чи фатальною для людства... Час покаже... Пісочний годинник почав зворотній відлік...

Немає коментарів:

Дописати коментар