Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 8 травня 2015 р.

ІХ обласний чемпіонат з інтелектуально-розвиваючих ігор ім. Ю. Беркити

Звершилося.... Нове покоління розпочало мандрівку до вершин конкурсів у рамках діяльності КРОКС-УНІКУМ. У пам'яті зринають знамениті "МАГІСТРИ", які досягли вагомих результатів у всеукраїнських та  обласних турнірах Культурних, Розумних, Організованих, Кмітливих, Спритних (А.Черніцький, З. Квач, Ю. Голов'янник, О. Безпалко, В. Суховій, О. Щерина, О. Гринишин), цікаві і неповторні "ЕЛІТЕ" та "ЕКСТРА" і уже сучасна команда "СіЧ"  - призерів "Інтелектуальної мішені", відкритого Кубку Поділля (смт. Мельниця-Подільський, 2013), Кубку області пам'яті Ореста Квача.
І у ІХ відкритому чемпіонаті області з інтелектуально-розвивальних ігор ім. Ю. Беркити взяли участь дві команди семикласників - учнів 3 гімназійних класів - "ГЕЛАКСІ" та "Made in Ukraine". У змаганнях брали участь команда Ананьєва Одеської області, Слов'янська Донецької, Івано-Франківської гімназії та с. Васильківці Гусятинського району, ЗОШ м. Тернополя № 3, 4, 13, 8 і "зубри" - команди ЗОШ І-ІІІ ступенів № 10, Мельниця-Подільська.
Три дні, 9 різноманітних конкурсів. І як результат - "ГЕЛАКСІ" - 7-8 у загальному заліку з 20 команд. Аналізуючи успішність виступів, можна зазначити наступне - діти третього тисячоліття - не командні гравці. Індивідуалісти, які поки що не бачать користі у командній роботі, по-друге, різні характери та темпераменти не дали змогу однаково розкритися кожному. Холерики та сангвініки вели вперед, флегматики, маючи потенціал, не змогли його реалізувати повністю. По-третє, фізичних та психологічних сил учасникам команд на другий день не вистачило. І тому низькі результати з "Що? Де? Коли?" та "Інтелектуальної мішені". По-четверте, різний рівень мотивації кожного... Для когось це бажання продемонструвати свої інтелектуальні можливості, для когось - спосіб отримання нових друзів, хтось - не мав ніяких бажань....
Тепер про успіхи: 5 місце "ГЕЛАКСІ" в командній першості з 12 команд - успіх, 6 (С. Чокан та В. Коцюбійчук) -7 (А. Навізівська та І. Гнатяк) місця у дуетах, де ми виступали вперше - 15 учасників - успіх,  14 (В. Коцюбійчук), 16 (С. Чокан), 18 місця в особистій першості з 30 учасників - теж успіх.
Участь у "Персонах" - можна записати до "-". І в третій день, напевне наш зоряний час. По-перше, у "Кращому ерудиті" у другий тур увійшли 6 учасників, а у фінальну п'ятірку - Андрій Сендзюк, який був наймолодшим. У запеклій боротьбі він виборов третє місце. За час гри він став улюбленцим учасників змагань. А у "Бізнес-грі" команда 3-А зуміла дійти до четвертого туру - вони поділили 5-9 місця серед 18.  Щиро вдячні батькам та адміністрації за фінансову підтримку. Особливу подяку Степанові Несторовичу Беднарчуку, Ользі Толстовій, голові КРОКСу, Володимиру Якимчуку та всім організаторам.
Результат більш, як пристойний, А на завершення дві приємні новини. Перша - наші команди увійшли до вищої ліги КРОРКСу та щороку обласний чемпіонат УНІКУМу буде приурочений памяті Ореста Квача,гімназиста, який поліг в АТО у липні 2014 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар