Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 3 листопада 2022 р.

КОНФЕРЕНЦІЯ

 27 жовтня відбулася онлайн-коференція "Україна - армія нескорених", яку організував Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій. У ньому взяло участь більше 50 доповідачів зі всіх куточків области. Захід був приурочений Дню захисника і захисниці України та мав на меті зібрати позитивні практики закладів освіти, які  стосуються різних аспектів сучасної російсько-української війни. 

Учасників конференції та керівників робіт привітав Пшенична Оксана Григорівна - директор центру та Фалінський Михайло Васильович – завідувач науково-краєзнавчим відділом, керівник гуртка "Юні краєзнавці". Вони відзначили, що важливим у сучасних умовах війни є національно-патріотичне виховання, яке дає змогу допомагати захисникам на фронті, формувати нову плеяду українських патріотів та зберігати пам'ять про полеглих Героїв

Від Заліщицької гімназії взяли участь учениця 4(8)-Б класу Осадчук Ірина та 6(10) класу Довбуш Марія

Марія Довбуш розказала про життєвий шлях уроженця с. Бересток, Героя війни Івана Волочія. Він посмертно нагороджений орденом "За мужність" (ІІІ ступеня). І про те, як у громаді вшановують пам'ять не тільки про нього, але й про інших Героїв, які віддали своє життя за наше мирне небо.

Ірина Осадчук розповіла про своє ставлення до російсько-української війни.
Багато доповідачів у своїх виступах акцентували увагу на волонтерській діяльности, на тому, як громади зберігають пам'ять про полеглих Героїв. Творчі роботи були своєрідною рефлексією на події, що відбуваються сьогодні в Україні. 





Немає коментарів:

Дописати коментар