Загальна кількість переглядів сторінки

неділя, 17 квітня 2022 р.

РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА. ТИЖДЕНЬ, ЩО МИНУВ.

Минув ще один тиждень російсько-української війни у локальній та тактичній боротьбі. Мужні захисники Маріуполя стримування російських орків, тактичні наступи російського агресора на сході  України, постійні ракетні та авіаційні обстріли міст України... Виявлені нові звірства окупантів на звільнених територіях. Починається національними  та міжнародними організаціями збір, фіксація злочинів. Жахливі світлини ексгумацій жертв окупантів.

 Антипутінська коаліція розробляють шостий пакет санкцій. І знову без ембарго на енергоносії з росії. Відбувається повільний злам свідомости європейських  та північноамериканських політиків щодо усвідомлення місця та ролі російсько-української війни у системі міжнародних відносин новітнього часу.  

Чим відзначився тиждень у міжнародних відносинах? Постійне апелювання Президента України до союзників прискорити постачання наступального та важкого озброєння. Воно приносить результати. Не так швидко, як хотілося б і потрібно - бюрократична машина прийняття управлінських рішень у Європі, особливо те, що стосується озброєння, відома. І остання заява Михайла Подоляка саме з цього питання - важливий сигнал про проблеми. Франка-Вальтера Штайнмайєра - Президента Німеччини Офіс Президента України не запросив на зустріч з Володимиром Зеленський, як президентів Литви, Латвії, Естонії, Польщі - справжніх друзів України. Тим самим не вдалося політику "відбілитися" від російського вектора, який часто, наполегливо прагнува підсунути українській стороні у вигляді формули Штайнмайєра щодо реалізації Мінських домовленостей. Туди йому дорога... Але Україна заявила, що очікує на Олафа Шольца - канцлера Німеччини, від якого очікує конкретної підтримки, а не чергової риторики. 

Президенти Польщі, Литви, Латвії, Естонії політично підтримали Україну у боротьбі з російськими орками. Побували у містах Київщини, побачили наслідки звірств нелюдів та дали і моральну, і правову, і політичну оцінку. І далі запевнили, що будуть надавати військову допомогу. 

Джо Байден визнав факт геноциду рф проти українців, так цитує СNN, Еммануель Макрон - не використав у своєму виступі "геноцид проти українців", пояснюючи це тим, що не хоче подальщої ескалації конфлікту та участі Франції у ньому.  (Цитата): "Слово “геноцид” має значення, і слово “геноцид” сьогодні мають кваліфікувати юристи, а не політики. І я звертаю увагу усіх. Якщо це геноцид, то держави, які вважають це геноцидом, за міжнародною конвенцією мають втрутитися. Чи це те, чого хочуть люди? Тобто стати воюючими сторонами? Я так не думаю”, - сказав Макрон. “Це не допомагає Україні — йти на словесну ескалацію без наслідків”, – продовжив він. 

Водночас так і не пояснив політик, чому ж таки українці та росіяни - "братні народи". рашинський наратив таки у його голові досить чітко та однозначно. Як це можна зрозуміти у контексті нищення, масових вбивст українців - доводиться тільки догадуватися, обурюватися і працювати для позбавлення принаймні Європи від цієї ідіотської російської пропагандистської тези. 

Так, українцям потрібно, щоби Еммануель Макрон був обраний Президентом Франції на другий термін. Інакше - не тільки Україна, але й Європейська Унія будуть мати значні збурення у політиці стосовно росії і не тільки. Але попускати такі заяви українська сторона не буде. І правильно. Треба не стільки ставити на місце, а пояснювати, що українці - це українці. 

Ще один представник "русского міра" - Папа Римський Франциск спробував за тільки відомо йому логікою в чергове "примирити братні народи" під час проведення Хресної дороги у п'ятницю, 15 квітня, напередодні Великодня римо-католиків. Коли на ХІІІ стації хрест повинні тримати українка (малороска) та росіянка. Добре, що не було озвучено текст, запропонований на цій стації, яке є антилюдяним, аморальним, цинічним І молилися мовчки. Римо-католицька, греко-католицька церкви висловили не розуміння та обурення і відмовилися від трансляції та участи у цьому дійстві. Це "перфоменс" викликав обурення в українців. Пояснення видається "притягнутим за вуха", мовляв, не розуміє дійсности та історичного контексту українсько-російських відносин. Як і не можна зрозуміти його бажання зустрічі з Кирилом, патріархом агентом ФБР Кирилом. Але це засвідчує і кризу управління католицької церквою, і російський наратив у головах найближчого оточення. Бог йому суддя. 

Німеччина знову говорить про виділення коштів для допомоги Збройним Силам України, але знову бюрократія німецька знову затягує цей процес. Хоч суспільство і частина політиків таки прозрівають. Повільно, але впевнено. Геополітичні виклики перед НАТО та ЄС - виявили їх безпорадність і відсутність реальних оперативних механізмів впливу на конфлікт - російсько-українську війну. Прозріння полягатиме у тому, щоб швидко оперативно впливати на вирішення військових проблем.  

З приємного крейсер "Москва" - став підводним човном, завдяки "Нептунам" українським. Що значно послабило Чорноморський флот рф і відправило кораблі подалі від українських берегів... 

Президент України в чергове заявив, що вбивство захисників Маріуполя, робить неможливим будь-які перемовини з рф і пнх*. 


Немає коментарів:

Дописати коментар