Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 6 серпня 2019 р.

ДОБА ПОСМОДЕРНУ. ЖИТТЯ

Нові реалії українського політикуму спонукають говорити не про феномен політичної сили, а про сприйняття суспільством реальності. Наскільки особистість сприймає систему буття? Наскільки  вона хоче продукувати реальність? Один з критеріїв реальності є Час. Буття завжди зациклено на Часі: вчора, сьогодні, завтра. У ІІІ тисячолітті у свідомість реальної людини стрімко увірвалася ірреальність, яка викликає звикання свідомості перебувати у світі власної ейфорії. Пошук людиною точок опори і вирішення зіткнень власних бачень у контексті розвитку суспільної думки у період постмодерну стають не актуальними. Як формуються світоглядні орієнтири людини у сучасному світі? Спроба розглянути можливі варіанти відповіді на це запитання - це своєрідний гіпотетичний процес... Чим наповнюється мозоу сучасної людини? Знання - не суттєво, його можна знайти в Інтернеті. А якщо немає знань, то як людина може свідомо сприйняти реальність.
Що таке свідомість? Здатність людини пізнавати навколишній світ та саму себе за допомогою мислення та розуму, в результаті чого формується інтелект особистості.
Що для цього необхідно? Насамперед, знання і досвід як ними оперувати. Так формується життєвий досвід. Якщо першого складника немає - він просто непотрібний для життєдіяльності людини, то людина стає заручником цілком іншої дійсності.
Чи ця дійсність є реальністю? Під реальністю розуміють формування зв'язків не тільки в соціальному середовищі, але й природньому ефолюційному процесі. Постмодерна епоха розчеплює людську спільноту, не даючи пізнати сутність соціального... Кожна людина сучасності шукає власну траєкторію пізнання, і вона не завжди співпадає з стратегіями держави чи законами суспільства.
Наскільки людина ІІІ тисячоліття від народження здатна пізнати навколишню реальність, а не реальність, яка формується неприродним шляхом? Відходячи від природного розвитку, сучасна людинамає за необхідне щось пізнавати... І перед нею виникають сучасні технології. Вони привчають до яскаравого, барвистого, візуального... Формування "клікового" мислення перший етап розчеплення (як радіоактивні хімічні елементи) свідомості, у результаті якого, маючи не факт, а фантом факту, людина не здатна, 
по-перше, пізнати сам факт, 
по-друге, відсутність факту не дає формувати у мозку причинно-наслідкових зв'язків. 
Відсутність тренування мозку формувати такі зв'язки приводить до того, що з'являються віртуальні образи, якими людина може управляти не відносно реальності, а відносно власної ірреальності... 
Будь-який реальний процес, сповнений фактами, приводить до послаблення у людини ілюзій, віртуальності,  виникає паніка, розгубленість... І у такому випадку з'являються передумови до виникнення Всесильної Істоти, яка може позбавити людей такої небезпеки... Але такої людини в системі не може бути, адже віртуальність є складовою всього людства, яка поширюється зі швидкістю епідемії... Тому Україна стала на шлях формування принципово нових підходів державного управління у контексті використання ідеї Великого Брата, принаймні на рівні народних депутатів... Сучасність в Україні  - це можливість реалізувати принципово нові підходи в управлінні державою відповідно до нового віртуального світу...  Так починається "нова  ера" - ера інформаційного тоталітаризму, в основі якого лежить інтелектуальна імпотентність та розчеплення особистості та епідемія віртуального.

Немає коментарів:

Дописати коментар