Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятниця, 19 серпня 2022 р.

СЕРПНЕВІ СТУДІЇ

 Щороку відбуваються традиційні серпневі студії, організовані Тернопільським обласним комунальним інституті післядипломної педагогічної освіти (ТОКІППО). Цього року вони були проведені 18 та 19 серпня. Першим етапом була презентація Ольга Турчин, методистки, яка розповіла присітнім про методичні рекомендації щодо викладання основ здоров'я у новому навчальному році. Крім того, зазначила на змінах, які відбуватимуться у зв'язку із запровадженням у 5 класі нової освітньої програми  Нової української школи. Це стосується і нового інтегрованого курсу "Здоров'я, безпека, добробут", і кількости годин, відведених годин для цього, і вибору модельних програм та підручників, і методичного забезпечення, і ще багато-багато чого.
Разом з цією інформацією виступли і Світозара Хома, методистки Центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти, яка розповіла про особливости формування патріотизму у здобувачів освіти відповідно до нових документів МОН України; 
Лариса Кононенко, методистка відділу дошкльної та початкової освіти, яка розповіла про особливости формування освітнього простору у початковій школі, прийомів та методів під час освітнього процесу;
Оксана Городецька, доцентка, кандидат педагогічних наук, що оповіла про інфограмотність, як необхідну умову формування критичного мислення у здобувачів освіти.
Віктор Кавецький, доцент, кандидат педагогічних наук, доступно пояснив основні вимоги під час небезпечних ситуаців, зокрема під час сигналу "Повітряна безпека!"
Оксана Жизномірська, доцентка, кандидат психологічних наук, зазначила важливість психологічного аспекту у таких складних умовах для всіх учасників освітнього процесу. 
Василь Дяків, вчитель Заліщицької гімназії ознайомив присутніх з основними механізмами розробки навчлаьної програми на основі модельної навчальної програми




Іван Букавин, методист, який відповідає за викладання історії та суспільних дисциплін, розповів про нормативно-правову, якої потрібно дотримуватися під час організації освітнього процесу 5 класу Нової української школи: модельні навчальні програми, навчальні програми, формування патріотизму в учасників освітнього процесу, використання елементів STEM-освіти на уроках історії та суспільних дисциплін, змін у програмах історії та суспільних дисциплін 6-11 класів, які стосуються широкомасштабного вторгнення росії в Україну та агресивної політики росії щодо українських земель, підручники для використання в освітньому процесі. 
Юрій Шейнюк, заступник директора з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти, розповів про організацію, проведення, результати мультинаціонального предметного тесту, до складу якого входила історія України. Подякував педагогам за якісну підготовку випускників до складання МПТ.





Немає коментарів:

Дописати коментар