Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 28 червня 2022 р.

ПАМ'ЯТЬ ПРО (не)РАДЯНСЬКУ ІДЕНТИЧНІСТЬ

 28 червня 2022 року відбулася онлайн-церемонія нагородження переможців нашого конкурсу "Радянська історія. (Пере)осмислення історії". Захід зібрав небайдужих учасників - членів команд з усіх куточків України та за кордоном і їх консультантів. Організаторами стали давні друзі-партнери DVV Intrernational (Андрій Ферт та Олег Смирнов) та Всеукраїнської асоціації викладачів історії та суспільних дисциплін "Нова Доба"(Петро Кендзьор). У зв'язку з війною конкурс декілька разів змінював дедлайн подачі робіт. 27 команд стали переможцями. До учасників звернулися з вітаннями організатори, гості - представники Міжнародної асоціації вчителів історії Єврокліо, які окреслили можливости учасників конкурсу у подальшій діяльности, представник посольства Німеччини в Україні, члени журі - Людмила Махун, Елла Ситник та Георгій Касьянов.

Відрадно, що серед 27 команд переможців була і команда Заліщицької гімназії у складі Марти Шипітки, Юлії Ілько, Юліани Сем'яник та Яни Стасюк, учнів-восьмикласників.

Потім було надано слово представникам команд, які поділилися враженнями від участи у конкурсі у такі складні часи. До сліз пробирали спічі тих команд, які перебувають на тимчасово окупованих території, поблизу лінії фронту. Від нашої команди поділилася Юлія Ілько. Дякуємо організаторам за таку титанічну працю і віримо про подальшу співпрацю. Війна це каталізатор, який прискорює процеси усвідомлення історії, як інструменту сьогодення.

Команда отримала диплом ІІІ ступеня, сертифікати на придбання книг. Фінансувався конкурсу з бюджету Німеччини.








Немає коментарів:

Дописати коментар