Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 12 грудня 2016 р.

Інформаційно-комунікаційні технології - в дії


Сучасна педагогіка неможлива без використання інформаційно-комунікаційних технологій. Вони впевнено і дедалі повніше займають своє місце під час проведення уроків, виховних заходів. Інформаційна компетентність – необхідна складова сучасного покоління. У рамках діяльності Заліщицької філії МАН України Тернопільського обласного відділення на базі Заліщицької гімназії був проведений семінар на тему: «Використання ІКТ – ефективність та перспективи». 
Його підготував викладач історії Василь Дяків. Темою заняття стало дослідження історії розвитку Галицько-Волинського князівства упродовж ХІІ–ХІV століть. Слухачі активно дискутували на тему спільного і відмінного у політичному житті князівства та сучасній Україні, аналізували кроки князя Данила Галицького по утвердженню своєї влади. 
Під час заняття викладачем були використані фрагменти навчальних фільмів з каналу youtube.com відповідно до теми заняття, кросворд, складений на основі програми HotPotatoes6, індивідуальні завдання з використанням програм linoit.com, блокнот OneNote у віртуальному середовищі Офісу 365, тести та гра «Перший мільйон» для закріплення фактичного матеріалу на сайті zno.academia.in.ua.
На семінарі були вчителі історії Заліщицького району, методист історії та суспільних дисциплін Заліщицького науково-методичного кабінету Бега Л.І., викладач Борщівської філії МАНУ Касараба В.І., директор гімназії Войчишин О.Д. Учасники семінару у своїх рекомендаціях відзначили подальше поширення використання ІКТ під час вивчення історії та суспільних дисциплін як на уроках історії, так і в позакласній роботі. 



man.te.ua
  

Немає коментарів:

Дописати коментар