Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 1 квітня 2015 р.

ДУМКИ ПРО....

Зазвичай школам пропонують брати участь у різноманітних конкурсах.... Питання "навіщо?"риторичне як для наших прагматичних дітей... Що діти можуть мати з участі у них? Але сьогодні мова не про дітей, а про елементарний менеджмент таких конкурсів. Як говорять в Одесі, це дві великі різниці.... З підходу і з поваги до їх учасників можемо сміливо стверджувати, що значна їх кількість робиться для "галочки".
У чому суть? - запитаєте ви. Спробую пояснити. Позиція перша, Львівське відділення МАН України організовує традиційно міжнародний учнівський конкурс "Україна очима молодих". У звязку зі складною ситуацією у країні захід проводиться за рахунок коштів відряджаючої сторони.
Для його організації видається наказ і розробляється положення. У положенні і в наказі ПОВИННІ бути однакові вимоги. І.... Цьогоріч наказ і положення розминулися.... На жаль.
Та справа не в цьому. При надсиланні робіт, будь-які організатори, які поважають себе, повідомляють електронним листом про отримання роботи і про допуск її до конкурсу. Звичайно, це ті, які поважають себе і учасників. Але не у цьому випадку... І виходить, як виходить.... Номінації, яку заявлено у ПОЛОЖЕННІ, немає. Листа-підтвердження теж. Але "добрі організатори" повідомляють дитину про те, що робота не допущена, тому що НОМІНАЦІЇ немає. Тобто підкреслюють не КОМПЕТЕНТНІСТЬ керівника роботи, не визнаючи свого недопрацювання... Питається, чи є інші приклади? Зрештою, варіант завжди можливий і тема про діяльність церкви завжди актуальна, тому витрачаючи власні кошти, учасник міг і розповісти про патріарха Мстислава.... Але.
Звичайно. Це стосується конкурсу Українського католицького університету "Непізнана історія мого краю". У ньому організатори, по-перше, підтвердили, що роботи прийшли і будуть розглянуті, по-друге, що робіт багато - тому фінал переноситься на 18 квітня, і кожному фіналісту буде надіслано запрошення. Такий менеджмент демонструє УКУ. Поважає поважна інституція і себе, і учасників. Також позитивним є конкурс з українознавства, де за результатами заочного відбору, надсилають персональні запрошення і учасникові, і навчальному закладу.... Отож, думаймо, куди і кому надсилати конкурсні роботи, аби не було гірко від НЕСПІЛКУВАННЯ з ДИТИНОЮ, Поваги від організаторів конкурсу і трішки елементарної культури....  

Немає коментарів:

Дописати коментар