Загальна кількість переглядів сторінки

неділя, 3 грудня 2023 р.

Мандрівний Docudays UA у Заліщицькій гімназії

 Відкриття 20-го Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в Тернопільській області у Заліщицької державної гімназії розпочалося 27 листопада 2023 року після відбою повітряної тривоги. Координатора, організатор та творчий натхненник на теренах Тернопільщини Олександр Степаненко презентував програму Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини. Під час війни завжди актуально говорити про майбутнє. Адже невідомість - це не та категорія, яка додає віри, надії людині. І тому майбутнє потребує конкретних дій сьогодні.

Педагоги та учні гімназії переглянули та обговорили два документальних фільми. Перший про сім'ю, яка, не зважаючи на труднощі війни, а вона двічі змушена була переїжджати через бойові дії, залишилася вірною своєму покликанню: навчати дітей основам робототехніки. Фільм про перспективи і силу духу.

Другий фільм про тишу у колишній німецькій казармі, де проживають українці, які змушені були покинути Україну через війну та загрозу життю. У ньому тісно переплітається дитяча безпосередність дітей та почуття волі, зосередженість та відчуженість, хвилювання та тривога за близьких, любов до рідної землі та інтеграція у німецьке середовище, сучасне та пам'ять, надія та очікування.

Дякуємо за можливість прилучитися до події та ще глибше усвідомити необхідність творення майбутнього УКраїни уже сьогодні, не зважаючи на вік та місце перебування.

Учасники заходу з цікавістю вислухали презентацію про «Сім принципів Декларації Лугано» - підсумкового документу Міжнародної конференції з питань відновлення України 2022 року. Головний її меседж – «Реформи в Україні повинні йти пліч-о-пліч з міжнародними інвестиціями» прийнято.

Директор гімназії Олександра Войчишин подякувала координатору і організатору заходу Олександрові Степаненку за можливість взяти участь у важливому заході, присвяченому війні та правам людини у ній.






Немає коментарів:

Дописати коментар