Загальна кількість переглядів сторінки

неділя, 23 серпня 2020 р.

ОНЛАЙН-НАВЧАННЯ. "УСНА ІСТОРІЯ: ОСВІТНЯ СКЛАДОВА"

Усна історія як цікава, неординарна складова освітнього процесу, що дає змогу працювати не тільки над інформацією, але й формувати та розвивати емпатію у сучасного покоління - завжди є сферою моїх інтересів. 
20-21 серпня 2020 року відбувся онлайн-семінар, який організував Меморіальний музей тоталітарних режимів "Територія Терору".
На захід запросили Еву Мікулашкову, чеську едукаторку, членку громадської організації «Пост Беллум», координаторку проєкту «Історія наших сусідів». Ева ознайомила про діяльність організації, про їхню проєктну та освітню діяльність (зокрема проєкти "Пам'ять Націй", "Історія наших сусідів", "Майстерня досвіду", "Історії кіно", учнівську мережу Пам'яті Націй).  Детально зупинилася на проєкті  "Історії наших сусідів" для школярів 13-15 років. Поділилася  методикою проведення  інтерв'ю з оповідачами, оцифровування фотографії, роботою з архівними матеріалами та створенням медійних історій для радіо, телебачення чи онлайнових медій.  Оксана Кісь, історикиня і антропологиня, співзасновниця та членка правління Української асоціації усної історії, у своїй цікавій, змістовній лекції «Розкажіть мені про пережите…» дала  практичні поради з проведення усноісторичного дослідження. Наступного дня у воркшопі від Еви Мікулашкової учасники  семінару ознайомилися з мотиваційним уроком, підготовкою дітей до зустрічі з очевидцями, формулюванням запитань для інтерв'ю, просуванням результатів досліджень у громаді. 
Команда усноісторичного проєкту #непочуті Музею Територія Терору представили свої напрацювання у напрямку усної історії. 
Христина Рутар розповіла про координацію усноісторичного проєкту #непочуті та мережування дослідників пам'яті; 
Ганна Заремба-Косович про виклики, які стоять перед інтерв'юерами; 
Андрій Усач поділиться досвідом побудови експозиції Музею на усноісторичному матеріалі та сімейні фотоархіви як протез пам'яті.
Продовження буде... Щиро вдячний за неоцінений досвід і очікую можливостей для співпраці.
Тепер трохи світлин)))





Немає коментарів:

Дописати коментар