Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 21 грудня 2017 р.

МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ СУСПІЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН

У неділю відбувся мастер-клас з використання інформаційно-комунікаційних технологій для вчителів суспільних дисцилін. Учитель вищої категорії Василь Дяків запропонував присутнім презентацію онлайн посібника "Друга світова війна", співавтором якого є. Проект реалізований колективов педагогів-членів Всеукраїнської асоціації вчителів суспільних дисциплін "Нова Доба". Ознайомив з концепцією побудови посібника, продемонстрував можливості використання на уроках, акцентував увагу на наявності якісного Інтернету.
Запропонував педагогам використовувати матеріали цього посібника на уроках та в позаурочній діяльності, який враховує як нові методичні підходи, так і науково-теоретичні.
Крім цього, педагог зупинився на сайтах, які пропонують відео за програмою історії України та всесвітньої історії. Навів приклади їх використання на уроках, під час яких можна врахувати особливості сприймання матеріалу учнями.
Третьою складовою стала презентація програми "Кахут", за допомогою якої можна в онлайн режимі перевірити знання учнів через підключення до мережі їх власних гаджетів.
Усе було добре. У рефлексії педагоги висловили побажання того, щоб їх школи не оптимізували, переживання за збереження роботи, яку можуть втратити внаслідок скорочення, запропонували "повернутися на землю" - в школах немає ні належного інтернету, ні якісної комп'ютерної техніки; подякували. Так починається реформа в освіті, коли над кожним, особливо сільським педагогом, висить дамоклів меч скорочення, оптимізації, звільнення... І педагог не може зрозуміти, як далі жити чи виживати, коли це таки трапиться... А "хмарні сервіси"? "перевернуте навчання"? "онлайн-технології"? - все це видається для значної частини педагогів чимось фантастичним, у стилі фентезі... Але таких педагогі - більшість... І що робити чи хто винен?  

Немає коментарів:

Дописати коментар