Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 11 березня 2015 р.

ДУМКИ ПРО....

У нашій менеджерській державній машині все настільки запущено, що діагноз можна сприймати, як метастази при онкології. Пострадянський синдром ніяк не може змінитися у свідомості підсистем. Питання їх взаємодії відсутнє як таке... Кожен має план, кожен хоче догодити загальній системі, але про громадян ніхто не хоче думати... як і не дає їм думати системно і логічно. На жаль... Підсистема вимагає від іншої підсистеми даних, які потрібно використати, але Рак, Лебідь і Щука тягне кожен до себе. Від цього громадянин отримує головну біль і почуття приреченості стосовно розуміння дій кожної з підсистем. Але дві підсистеми - це ще півбіди. Коли до них приєднується третя - то справді катастрофа. Одній організації потрібні списки працюючих іншої організації. Але, коли працівники приходять, щоб виконати свій обов'язок, то перші починають укладати свій список на свій розгляд. Є одне важливе слово - план. "Потрібно, -  каже влада, - виконати план". І яким чином виконавці будуть це робити там, нагорі, нікого не цікавило. Нехтування елементарною етикою чи просто знайти першим список, який поданий другими - ось так не діє державне управління.
Тут додається третя підсистема. Вона демонструє солідарність з першою і доводить, що байдужість ескулапів - це реальність, яку не можна змінити.
Найкращий спосіб захисту лікаря - відсутність зацікавленості до пацієнта чи відвідувача. Тоді останній, відчуваючи власну непотрібність, прагне якомога швидше піти геть. І ніхто з медиків не хоче допомогти, кожен намагається, ніби змагаючись один з одним, довести, що байдужість у нього аж зашкалює, і від цього відвідувачу стає прикро.
Що таке хамство? Це, коли людина-лікар не допомагає, а прагне довести пацієнту, що він - нікчема і його проблеми, якщо не надумані, то заважають лікарям виконувати власні обов'язки. Звичайно, такі лікарі не всі. Але за один день довелося зустріти одного не такого на чотири таких. Це приблизно 20% від загальної кількості лікарів у середньому мають щось співчутливе і розуміюче до пацієнта. Решта - як ремісники. Що очікувати у подальшому від підсистем і їх взаємодії - загадка з багатьма невідомими....   

Немає коментарів:

Дописати коментар