Загальна кількість переглядів сторінки

середа, 1 листопада 2023 р.

НОВЕ - ПО-НОВОМУ. ВЧИТЕЛЬ, РЕФОРМА, МАЙБУТНЄ...

 Чемеровецька громада запросила мене бути спікером на заході, який організований за сприяння депутатки Хмельницької обласної ради Уляни Ткаченка. Начальниця відділу Ірина Брилко окреслила предмет розмови і зазначила, що сучасна середня освіта, перебуваючи у реформі - стані змін, зазнає трансформацій, проаналізувавши систему освіти Чемеровецької громади. У ній чітко наполегливо, систематично проводиться ефективне управління освітніми закладами. 

Учасники вшанували пам'ять Героїв російсько-української війни хвилиною мовчання. 

І сприяє цьому голова громади Олександр Собань, вчитель колишній голова Гусятинської РДА, директор школи. Він чітко розуміє, що кошти у громаді повинні використовуватися ефективно, щоб діти отримали якісну освіту. З 25 шкіл у громаді залишилося 13. І процес удосконалення логістики, налагодження ефективної діяльності педагогічних колективів продовжується. Але, не зважаючи на зменшення кількості навчальних закладів, якість середньої освіти підвищується. Предметно, детально, аргументовано та правдиво про необхідність реформування старшої школи мали розмову сьогодні у Чемеровецькій громаді, що на Хмельниччині.



Пані Уляна Ткаченко, голова громадм Олександр Собань, начальниця відділу Ірина Брилко окреслили ті виклики та шляхи їх подолання. Приємно, що спікером був Олег Фасоля, який впевнено і натхнено пропагує ефективність формування системи ліцеїв - профільної школи. Реформа профільної школи - це не раптовий процес, а поступовий і потребує вдумливого підходу і проведення пілотування для напрацювання ефективної реалізації ідей НУШ.

Напрацювання екпертів SALAR International.org.ua щодо реформи старшої школи є затребуваними у громадах й територіях, що є свідченням їх практичності, реальності та дієвості. Лише у контактах на місцевому рівні ми можемо сформувати візію освітніх змін задля дитини та її успішного майбутнього.

Дякую за можливість донести важливі меседжі педагогам щодо успішного шляху кожного, натхнення і Божої опіки та ласки, світла та руху уперед.

Немає коментарів:

Дописати коментар