Загальна кількість переглядів сторінки

субота, 9 жовтня 2021 р.

РІВНЕНСЬКИЙ ОСВІТЯНСЬКИЙ ФОРУМ - 2021

 Ділитися досвідом, озвучувати виклики сучасного освітнього простору та шукати їх вирішення, залучати своїх колег до цього – це далеко неповний перелік завдань, які постають перед креативними педагогами. Відрадно, що в Україні є команди, які творять платформи для реалізації цих завдань. Завдяки трьом енергійним молодим педагогам: Тарасові Пилиповичу, Тарасові Піліпчуку, Катерині Солімчук за підтримки місцевої влади вдалося організувати провести рівненський освітянський форум «Освіта ХХІ століття: реалії та перспективи», що приходив під гаслом «Ми запалюємо до знань». На нього запрошені спікери відомі в Україні. Це і педагоги, що ставали переможцями національної премії Global Teacher Prize Ukraine, і освітній омбудсмен Сергій Горбачов, і місцеві представники освітньої спільноти: від управлінців та менеджерів і до викладачів вищих навчальних закладів.   Він дав змогу озвучити проблеми освітньої системи і вести професійну дискусію. Звичайно, такий захід не може вирішити глибоких кризових явищ в освітньому процесі, але він закладає базові розуміння у свідомість педагогічної спільноти, що дає надію на формування їх критичної маси для змін. Крім стратегічних питань, учителі мали змогу ознайомитися з цікавими кейсами своїх колег, запозичити досвід, поспілкуватися, знайти однодумців






– це справді було свято для прогресивних педагогів. Серед спікерів і я, як переможець національної премії Global Teacher Prize Ukraine – 2020, мав змогу презентувати своє бачення «чорних дир» в освітній системі і шляхи побудови у ній демократичних підходів до вирішення проблем.

Життя продовжується. Освітні проблеми нікуди не діваються, можливо, навпаки, поглиблюються. Але тільки активна громадянська та педагогічна позиція кожного з нас сприятиме маленьким, але конкретним змінам, які з часом допоможуть освіті вийти на якісно новий рівень.

Немає коментарів:

Дописати коментар