Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 29 червня 2020 р.

ПОШУКИ ВІДПОВІДЕЙ. ВЕБІНАР, ПРИСВЯЧЕНИЙ ПИТАННЯМ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ ПОЧАТКУ ТРЕТЬОГО ТИСЯЧОЛІТТЯ

Питання викладання тем, пов'язаних з воєнними діями, особливо тривожні і непрості. Пошуки  відповідей на багато запитань з цієї теми не завжди задовільняють всіх громадян. Кожен намагається знайти свої акценти у цьому складному та суперечливому процесі. Педагоги - не вийняток. Тому спроби осмислити новітню історію України у контексті агресії та дотримання прав людини в освітньому процесі надзвичайно важливі ще й з позицій проєктації майбутнього: що нас чекає, які виклики постануть перед суспільством і наскільки воно готове їх долати. Для мене як педагога вони близькі, адже емоційне сприйняття та емпатія є одним з моїх прийомів спілкування з учнями І коли ще років 10 - 15 назад до цього  спонукали теми, пов'язані з Другою світовою війною, сталінськими репресія проти українського національно-патріотичного руху, і всі вони були історично віддалені від сучасного учням, то на сучасному етапі - це те, що є поруч. 

У вебінарі «Актуальні теми новітньої історії України: як викладати окремі питання щодо збройної агресії РФ на Сході України?», який відбувся 16 червня 2020 року свої напрацювання і результати своєї діяльності у розробці навчально-методичних матеріалів презентували мої добрі знайомі, колеги-професіонали, люди, які пережили і переживають непрості складності життя:

  • Олексій Біда, співавтор звітів серії “Історія одного міста” та Методичних рекомендацій, керівник Центру документування УГСПЛ;
  • Олександра Козорог, співавторка методичних рекомендацій, експертка Всеукраїнської програми “Розуміємо права людини”, вчитель-методист;
  • Ірина Костюк, співавтор методичних рекомендацій, співробітниця Львівського ІППО, Амбасадор EUROCLIO;
  • Валентина Потапова, керівниця освітнього напрямку УГСПЛ

Під час вебінару була представлена широка палітра як методичних, так і соціально-психологічних ,, гуманітарних проблем, пов'язаних з долею людей, які або через різні обставини залишились на тимчасово окупованій території, або допомагали Збройним Силам України під час бойових дій з військовими підрозділами Російської Федерації та сепаратистами, або науковців, які намагаються осмислити те, що відбувається на сході України. Вебінар пройшо на одному  диханні. Учасники мали можливість працювати у групах, спробувати обговорити як зміст, так і методичне наповнення, запропонованих організаторами посібників. 

Усі слухачі відзначили високу фаховість спікерів, можливість бути залученими до поширення  в освітньому просторі напрацювань команди. 

Методичні рекомендації   "Історія одного міста: як викладати окремі питання щодо збройної агресії на Сході України" 

Навчально-методичний посібник "Вивчаючи міжнародне гуманітарне право в закладах освіти"

Крім спілкування та набуття досвіду, учасники отримали сертифікати, який зараховує участь у даному заході як підвищення кваліфікації .


Немає коментарів:

Дописати коментар