Загальна кількість переглядів сторінки

неділя, 23 жовтня 2022 р.

СЮРРЕАЛІЗМ-2

 Вміння сказати про ніщо - велике вміння. Вміння говорити без конкретики - велике вміння. Такі вміння можна по-різному називати, але, вони, наче джин з пляшки, "гуляють по світові" і приносять в голови тих, хто думає, роздуми. 

Олексій Данилов, секретар РНБО України в прямому ефірі на "Великий Львів", відповідаючи на питання про підготовку північного напрямку на кордоні з білорусією, зазначив, що очікує, що нація вся, як у перші дні та місяці війни стане на захист північних рубежів України. Перші дні війни справді засвідчили як високий рівень патріотизму, коли з коктейлями Молотова виходили представники територіальної оборони на танки, коли мешканці населених пунктів кидалися голіруч під техніку рашистів, так і хтось і чомусь на рівні державного управління виявився не дуже готовим до такого перебігу  подій. Минуло більше 8 місяців, а представник української влади і далі на офіційному рівні пропонує кожному громадянину України здійснювати те, що робилинаші співвітчизники напочатку війни - широкомасштабного вторгнення і жодним слово про хоч якийсь план підготовки до вторгнення зі сторони білорусі.

У цій же програмі експерт зазначав, що стратегічними об'єктами є атомні електростанції - Рівненська та Хмельницька. І знову - реакції на рівні стратегії, про конкретику не можна говорити з питань безпеки - немає. Тобто, у випадку заходу військових підрозділів зі сторони білорусі ми будемо мати приблизно теж, що в Енергодарі. 

Начальник підготовки зенітно-ракетних військ України Денис Смажний в коментарі The Washington Post зазначив, що "Нам потрібно замінити наші старі системи, тому що вони просто не зможуть впоратися з цими загрозами найближчим часом. А у нас закінчуються ракети". Що це? Своєрідний тиск на західних союзників з метою прискорити постачання сучасних ППО? Чи це правда і для пересічних громадян України сигнал про те, що незабаром те, що падає на населені пункти зі сторони агресора, не буде чим збивати. Чи може те та інше разом взяті?

І про український військово-промисловий комплекс. Вісім місяців війни, а ... Державне управління і далі просить, вимагає зброю від західних союзників. А що ж самі за ці місяці зробили в середині країни для підвищення її обороноздатности. Не чути. Принаймні зараз. 

Конкретні речі завжди необхідні в інформаційному просторі. Вони набагато спрощують комунікацію державного управління з суспільством. Хоч в сучасному інформаційному просторі білььше неправди і суджень, аніж фактів. І, як говорив У. Черчілль, "брехня встигає обійти пів світу, поки правді одягає штани... " Але саме НЕ.... приводить до змін суспільних настроїв, адже НЕПРАВДА можлива в певних дозах, коли перебір, то це викликає дещо інші емоції та враження, аніж позитивне сприйняття. 

Немає коментарів:

Дописати коментар