Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятниця, 16 квітня 2021 р.

НІМЕЦЬКИЙ ПРОЄКТ. ПРАКТИЧНИЙ ВИМІР.

 Історія Другої світової війни завжди багатоголоса. Навіть після майже 80-ти років після її закінчення історична пам'ять зринає у пам'яті і держави, і суспільства, і конкретних людей.

"Новий погляд на історію" - це міжнародний проєкт, який завершився у березні 2021 року і у якому мені довелося працювати разом з педагогами Німеччини, Росії та Білорусі. Результатом стали розроблені конспекти уроків на основі листів тих, хто пережив жахіття Другої світової. Це - колишні військовополонені, мешканці спалених населених пунктів, євреї, які пережили Голокост. Матеріали мають важливий ціннісний компонент, який спонукає по-іншому дивитися на події у контексті людяности і майбутнього.

Проводити онлайн-уроки завжди непросто, адже, крім дітей, доводиться враховувати рівень функціонування техніки, Інтернет-зв'язку. Ми з 10Б це зробили. Звичайно, Zoom - це тільки 40 хв., але за цей час учні у групах після інструктажу ознайомилися з листами колишніх військовополонених. І побачили життя людини у роки війни під іншим кутом зору, враховуючи страждання і важкі моменти. Українська команда дякує всім: німецькій громадській організації "Kontakte. Контакты", і колегам з Німеччини, Росії та Білорусі, і громадській організації "СТАН" та її партнерам, і музею капітуляції нацистської Німеччини в Берліні і тим людям, які на знак вдячности через багатодесятиріч не злякалися своїх спогадів і повідали персональні історії, які суспільство і держава повинні пам'ятати. 

Робота в одній із груп "кипить". Але допомога теж необхідна....

Представлення було цікавим і змістовним


Ось так починалась робота. Об'єднання у групи.


Немає коментарів:

Дописати коментар