Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 10 грудня 2020 р.

Міжнародний день боротьби з корупцією у гімназії

9 грудня 2003 року Генеральної Асамблея ООН прийняла рішення про відзначення Міжнародного дня боротьби з корупцією. Як пов’язна корупція з правами людини? – спитаєте ви. Ось для того, щоб гімназисти зрозуміли взаємозв’язок між реалізацією прав людини та корупцією у 9-10 класах організував проведення онлайнгри «Непідкупність». Її зміст дає можливість кожному перевірити те, наскільки він може зробити правильний вибір під час отримання пропозицій з корупційною складовою.
Гімназистам було запропоновано переглянути відео з запобігання корупції, потім їх обговорити, виділивши негативні наслідки корупції для суспільства, держави, фінансової системи тощо. А потім для набуття практики аналізу конкретних ситуацій спільно проаналізували декілька з них, обговорюючи та знайшовши правильні відповіді, опираючись при цьому на законодавчу базу.
Ефективність цієї гри проявляється у зростанні «Антикорупційної карми», віку та отриманні бонусів. Перемагає той, хто найшвидше набере 40 балів «Антикорупційної карми». У яких сферах пропонують вирішити питання, використовуючи корупційні механізми? Освіта, медицина, комунальні послуги, військовий комісаріат, поліція… Цікавим  стало й те, що гра має два рівні: спочатку – «молода людина», а потім – або «бізнесмен», або «державний службовець». Гра викликала цікавість, захоплення і азарт… Переможцями виявилися всі, адже кожен самостійно мав змогу вибрати те, що, на його думку, було правильним у тій чи іншій ситуації. І перевірити свої знання на практиці. 
А ще гімназисти висловили побажання частіше використовувати ігри для набуття досвіду вирішення складних ситуацій між людиною та державою. Адже впевненість у правильності та законності прийнятого рішення та дії, метою якої є запобігання корупції – це один з малих кроків до утвердження гідності та реалізації прав людини. З днем прав людини.







Немає коментарів:

Дописати коментар