Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 7 грудня 2020 р.

УСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ГІДНОСТІ. МАРАФОН НАПИСАННЯ ЛИСТІВ - 2020.

 Amnesty Internationale міжнародна організація, яка спрямовує свою діяльність на боротьбу за права людини у різних куточках світу. Однією з дієвих форм є Марафон написання листів. Він має на меті підтримати тих людей, права яких були у незаконний спосіб порушено державою. Міжнародний офіс організації щороку визначає таких людей з різних куточків світу. 
2020 року це були: 
- Халед Драрері, журналіст з Алжиру, який був незаконно ув'язнений за професійну діяльність та висвітлені протестних акцій, 
- Хані Сілва з Колумбії, метою діяльності якої є збереження екосистем у Колумбії, 
- Валерію Сікал, військовослужницю з України, яка піддавалася сескуальним домаганням в армії, 
- "троє з Ель Хіблу", підлітки, які прагнули захистити своє життя та безпеку, перебуваючи на кораблі, який плив до Мальти, 
- Паїнг Пхьо Мін, поет з М'янми, який критикує органи влади, 
- Насима Аль-Сада з Саудівської Аравії, яка захищає права жінок у державі,
- Меліке Балькан та Озгюр Гюр з Туреччини, які захищають права ЛГБТ-спільноти,
- Густаво Гатіка з Чилі, який під час протесту через дії поліції втратив зір. У гімназії упродовж 3-4 грудня 2020 року у 6(10) класах, учні яких взяли участь у Марафоні написання листів. 
Учитель громадянської освіти Василь Дяків, використовуючи розробку пункт 17, запропоновану  посібником Усесвітнім днем Гідности, ознайомив дітей з історією виникнення та діяльністю організації  Amnesty Internationale, відзначив те, що в Україні діє національна філія, очолювана Мирославом Мариновичем. Крім того, розповів про механізм реалізації Марафону написання листів.
Учні мали змогу ознайомитися з історіями героїв, визначити, які права порушені, та висловити свою підтримку, підписавши петитцію та написавши листи-підтирмки. Цікавим стало те, що у 6А класі знайомство з акцією відбувалося онлайн)))






Немає коментарів:

Дописати коментар