Загальна кількість переглядів сторінки

неділю, 19 травня 2019 р.

ЗМАГАННЯ ДРУЖИНИ ЮНИХ ПОЖЕЖНИКІВ У ТЕРНОПОЛІ


Традиційно у травні у Тернополі відбуваються обласний етап Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежників  та десятий обласний збір-змагання «Школа безпеки» пам’яті ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС Леоніда Кудринського, який у 1986 році очолював батальйон пожежної охорони управління внутрішніх справ Тернопільської області, що займався дезактивацією блоків на ЧАЕС. На урочистому відкритті були присутні та виступили голова Тернопільської ОДА Степан Барна, начальник управління освіти і науки Ольга Хома, заступник голови обласної ради Любомир Крупа, начальник управління ДСНС в Тернопільській області, полковник цивільного захисту Віктор Маслей. 

Команди «Школи безпеки» виконували практичні завдання, пов’язані з діяльністю ДСНС: подолати смугу перешкод, одягти бойове спорядження, надати медичну допомогу. Дружини юних пожежників змагались у конкурсах представлення команд та агітаційно-презентаційному конкурсі з питань безпеки життєдіяльності й цивільного захисту, демонстрували знання правил безпечної життєдіяльності та презентували свої вокальні, артистичні й танцювальні таланти. Всього честь районів та міста Тернополя захищали 17 команд. 
Дружину юних пожежників Заліщицького району на змаганнях представляла команда гімназії у складі Вікторії Сем’яник, Йордани Дубецької, Степана Жлуховського, Максима Гловацького, Віктора Черв’якова, Вікторії Моспанчук. Готували до виступу команду вчитель основ здоров’я Василь Дяків, педагог-організатор Тетяна Луцак, заступник з виховної роботи Ярослав Рибак. Цікаві та оригінальні виступи команд оцінювало представницьке журі, до складу якого входили представники обласних позашкільних навчальних закладів та методичних структур. Серед них можна побачити і сценки-КВК, і літературно-музичні композиції, і танцювальні дійства, і фільми-серіали, і жарти у сучасному та народному стилях… Усі команди продемонстрували волю до перемоги та старалися якомога краще зіграти свою сценку. Конкуренція була сильною. Так, між першим і десятим результатом різниця становила всього 1 бал. Крім виступу, капітани змагалися правильно давати відповіді на теоретичні запитання, пов’язані з безпекою життєдіяльності. У цьому конкурсі Вікторія Сем’яник, капітан команди «Пожежний щит», показала 4 бали з п’яти і увійшла у п’ятірку найкращих.
За результатами двох конкурсів команда Заліщицької державної гімназії «Пожежний щит» посіла 5 місце з 17 команд і відстала від призового місця на 1,25 бала. 


Команда сповнена нових ідей щодо виступу вже на наступних змаганнях та висловлює вдячність директору гімназії Олександрі Войчишин за організацію підготовки команди, відділу з питань освіти, молоді і спорту Заліщицької РДА за надання транспорту (начальник Б.Папушко) та Заліщицькому районному відділу Управління ДСНС України у Тернопільській області  (начальник Андрій Пачва) за сприяння і допомогу.

Немає коментарів:

Дописати коментар