Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 25 березня 2019 р.

ЗНО ІСТОРІЇ УКРАЇНИ (ПРОБНЕ) - СПРОБА ПОБІЖНОГО АНАЛІЗУ

От і прийшло чергове пробне ЗНО. Відкриваючи зошит, завжди думаєш, що нового запропонують їх розробники для абітурієнтів... Спробуємо побіжно проаналізувати для майбутнього справжнього ЗНО у травні)))
Отож, перше питання може поставити абітурієнта перед вибором або  ... або. Адже у ньому є поняття "вітчизняні підприємці", а це означає українці. а це означає правильну відповідь - "харчова".
Друге - "хлопчик Ющинський" та "брехлива казка вживання євреями християнської крові" - "справа Бейліса". Хоч на запитання можна відповісти і шляхом логіки - "Бейліс - єврейське прізвище")))
Третє - "війна - двигун інфляції". Принаймні всі інщі відповіді неправильні... Адже позитиву війна не приносить, а державне управління єкономікою у Російській імперії і так на момент Першої світової - відсутнє...
Четверте питання - це відповідь, коли проголосили УНР і що паралельно відувається у Петрограді))) Правильно - "більшовицький переворот"... І наступні питання - це справа техніки, адже мова йдеться про ТРетій Унгіверсал, хоч на тексті, який пропонується, не звертають увагу))).
"німці вважали моє становище поганим" - П.Скоропадський... От наступне запитання виглядає на "брейн-рингівський гробик" і ставить у тупик під час аналізу: "масова націоналізація" - одне із завдань "воєнного комунізму", і, може, "початок колективізації, форсованої індустріалізації і першої п'ятирічки". Зрештою у "воєнному комунізмі" звертаємо частіше увагу на "продрозверстку".
Наступне теж питання цікаве: "кризу заготівлі, яку вже ліквідовано...". Йдеться про хлібозаготівлю 1927-1928 років, коли "куркулі" не хотіли здавати хліб державі за фіксованими, заниженими цінами. Варто абітурієнту мати комплексні знання... "згортання непу"...
Аналіз плакатів - "Закон про 5 колосків" - правильна відповідь.
"Українські Народні  Збори - 22 жовтня на шпальтах львівських газет" - 1939 рік))) Тут можна використати і логіку, адже всі інші дати помилкові....
"Українська Повстанська Армія" - Р.Шухевич. Тільки варто його впізнати))) Справа технічна...
Якщо звільнили "Лівобережжя та Донбас" і ... тут варто пам'ятати карту України - річка Дніпро і "битва за Дніпро"...
"Участь УРСР в організації ООН" (розробники внесли інші варіанти, які не дають змоги помилитися))). Такого ж типу наступні запитання, адже крім Й.Сліпого, варіанти неправильні у хронологічному сенсі. (А.Шептицький - помер, а Любачіський та Гузар - управляли пізніше) і "зміна територіально-адміністративного устрою". 
Складніше - це питання про "зародження дисиденського руху". Згадуємо партію Л.Лук'яненка - "період відлиги", хоч можуть вибрати і "застій". Карикатура - "розкрадання державного майна на робочих місця". "Червона рута" та "Водограй" - автор - просто факт... "Л.Кравчук привіз і Біловезьку Пущу" - факт розпаду СРСР)))

Немає коментарів:

Дописати коментар