Загальна кількість переглядів сторінки

неділю, 10 березня 2019 р.

УНІКУМ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЯ АТО ОРЕСТА КВАЧА (СЕРІЯ 1)

20 лютого 2019 року розпочався ХІХ Кубок УНІКУМУ з українських інтелектуальних ігор пам'яті Героя АТО Ореста Квача. Організатори запропонували бажаючим командам 20 різноманітних запитань з різноманітних сфер, присвячених Україні. А упродовж березня відбувалися 5 регіональних турнірів, метою яких відібрати фіналістів, які зустрінуться 24 березня у кінотеатрі "Перемога" (м. Тернопіль). 10 березня відбувалися два таких турніри у Теребовлі та Чорткові. У Чорткові за участь у фіналі боролися 11 команд Заліщицького, Гусятинського та Борщівського районів. Серед них були досвідчені команди Заліщицької гімназії, Мельниця-Подільської, Копичинців, Гадинківців Гусятинського району і новачки ЗОШ с. Поділля, Лисичники Заліщицького, с.Росохач, Улашківці Чортківського, с. Яблунів Гусятинського, с.Гермаківка Борщівського районів. У команді гімназистів були Юрій Угрин, Ольга Шмиглик, Діана Хандій, Софія Миронюк, Максим Коцюба. У командній грі, яка складалася з п'яти турів, боротьба була між закладами освіти с.Гермаківки, м.Копичинці, м.Заліщики. Найцікавіше відбувалася "Українська мозаїка", де можна було вибороти найбільше балів... Після нього команди Заліщицької гімназії та закладу освіти м.Копичинці помінялися у таблиці місцями. Остаточну крапку поставив український брейн-ринг. У фіналі, в Тернополі, 24 березня 2019 року будуть команда м.Копичинці та Заліщицької гімназії. Третіми стала команда з Гермаківки.
Після цього проводилася особиста першість у конкурсі "Ерудит", який дає змогу перевірити знання гімназистів з фізики, біології, хімії, історії, літератури, мови, географії, загального розвитку. У п'ятірку найкращих потрапили четверо гімназистів Ю.Угрин, О.Шмиглик, Д.Хандій, С.Миронюк та Ю.Пічкур з смт.Мельниця-Подільської. У запеклій боротьбі переможцями стали ІІІ місце - О.Шмиглик, ІІ місце - Ю.Угрин, І місце - Ю.Пічкур. Саме вони будуть грати у фіналі.
Команда Заліщицької гімназії висловлює подяку директору О.Войчишин, гімназійній раді, батькам гімназистів за сприяння в організації поїздки. Так завершився ще один етап УНІКУМу. Наступний - 24 березня 2019 року. Віримо в успіх...



Немає коментарів:

Дописати коментар