Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 29 серпня 2016 р.

НОВА ШКОЛА

Знаєте, з чого починається лікування? Напевне, з діагнозу... Отож бо. А спробуйте знайти у проекті Концепції "Нова Школа" результати хоч якогось моніторингу, дослідження, соцопитування стосовно функції школи та освіти зокрема. НЕМАЄ. А як же тоді можна ЩОСЬ реформувати, якщо не мати реальних показників? Питання риторичне... Якщо оте дослідження з цифрами і графіками не поміщалося, то варто було створити іфнормаційний збірник, де це відобразити.
Продовжимо?
Коли будуть результати реформи? 2018 плюс 12 близько 2030 року. Отож, разом будуть співіснувати дві системи: консервативно-традиційна і реформаторська. Хто кого зборе за 12 років... Питання риторичне два... Звичайно, можна заперечити що реформа - це тільки процес. Але продовжимо міркування.
Є у нас вищі педагогічні навчальні заклади з якісним рівнем підготовки? НЕМАЄ...
Є стимул педагогу свою діяльність спрямовувати у сторону реформ? НЕМАЄ.
Є кошти для модернізації шкіл засобами ІКТ, зменшення наповнюваності класів, спрощення дозвільної системи для відкриття альтернативних форм навчання? НЕМАЄ.
Є в освітній системі розуміння важливості ЛЮДИНИ? Ні... Там середовище "формує ІКТ", а ми, люди, просто так - погуляти вийшли...
Є розуміння того, що саме батьківське виховання є першою сходинкою для реалізації задатків, здібностей дитини? НЕМАЄ. Адже саме спілкування дітей з батьками і з середовищем є основою їх розвитку...
Є бажання уже зараз "розмити" коонсервативну систему? НЕМАЄ. Вона так і залишиться і буде плодити гальмівників освітніх реформ.
ЧОМУ мова не йде про запровадження перехідного періоду для старшої школи, адже вона буде мати програми тільки через 2 роки. Невже за цей період не можна по-перше, розробити перехідні Типові навчальні плани, де дати 7-8 предметів, по-друге, відповідно до планів розробити програми, по-третє, виписати стандарти з цих предметів для учнів старшої школи, по-четверте, підготувати педагогів: курсами самонавчання, тренінгів, і обовязково мати хоч якісь дані про старшу школу і педагогів, які у ній викладають...  (ПРОДОВЖЕННЯ БУДЕ)


Немає коментарів:

Дописати коментар