Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 23 квітня 2016 р.

11 КЛАС... КАРАУЛ... ЗАКІНЧЕННЯ.... (СЕРІЯ 2) НАПЕВНЕ НЕ ОСТАННЯ?

Отож, виходячи з того, що МОН України так і не повідомило що робити із закінченням навчального року в 11 класі, наш навчальний заклад прийняв за аксіому те, що для одинадцятикласників навчальний рік завершується 27 травня. Наступний крок, розробка відпрацювань уроків, адже до 5 травня варто завершити виконання програм з української мови та літератури, 11 - математики, 13  - історії України. Новий розклад ( вже надцятий) погодили на педагогічній раді та раді гімназії, затвердили наказом, повідомили відділ з питань освіти... Ніби все гаразд... Навіть передбачили один день для підготовки перед ДПА - ЗНО... Але червоний їжачок підкрався непоміченим. Абсурди продовжуються. Напевне у всій Україні відбуваються табірні збори для одинадцятикласників, які вивчають курс Захист Вітчизни. Корисна річ, коли є де це проводити, але з матеріальною базою сутужно. Цього року обласне управління видало наказ відповідно до якого 3 дні табірних зборів потрібно провести у період з 16 по 27 травня 2016 року. Цікаво, а як в інших областях?
Ми під час розробки розкладу це врахували - 23,24,25 травня 2016 року. І.... А отут починається найцікавіше.... Обов'язковим є для учнів, які навчаються за програмою юнаків, стрільби з бойового автомата. Хороша і беззаперечно потрібна річ, коли мова йде про агресію Росії. тільки таку вправу можна проводити на відповідно обладнаному полігоні, вже не кажучи про те, щоб справжній автомат учень бачив і тримав до виконання цієї вправи...  А в Тернопільській області полігон знаходиться на відстані 3,5 годин їзди від Заліщик. До чого це я? Факт залишається фактом 12 травня, напередодні ЗНО з історії України, повинні відбуватися стрільби... Отож, колона з декількох автобусів виїжджає з Заліщицького району у супроводі поліції. близько 4 годин до стрільбищ, це за умови, що по дорозі не поламаєтьс автобус... Приїжджаємо на полігон. Стрільби близько 2-3 годин: відповідн інструктажі, перевірка зброї, мішеней, які теж потрібно виготовити та привезти з собою. 4,5 год. назад і 13 травня - ЗНО з історії України.
Звичайно, діти повинні, на думку військових, а саме вони визначають дати, бути в "бойових умовах". Але є управління освіти в області, яке повинно бати зацікавлене у якісній здачі ДПА. Зрештою, воно погоджує дату. Можна знайти компромісний варіант, який би полягав у тому, щоб поміняти райони. Наприклад, ті, що ближче 12 травня, а Заліщицький - на іншу дату... Але... Совковість мислення і надалі робить освіту заручником... Може ви теж поділитеся своїм досвідом?  

Немає коментарів:

Дописати коментар