Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 2 квітня 2024 р.

ХРИСТИЯНСТВО

 ПОЧАТКИ ХРИСТИЯНСТВА

Практичні вправи з зошита

2. Чому, незважаючи на переслідування християн, їхня кількість постійно зростала? (Усно)

3. Що таке катакомбне християнство? (Усно)

5. Письмово. Чому християни знищували пам’ятки язичницької культури? Як ти вважаєш, чи підтримувало це тодішнє населення імперії? А як до цього ставишся ти? Чому?

Християни вважали язичницьку культуру греків та римлян ворожою для себе. Розкіш та розпуста римлян викликали  ненависть у бідних і рабів. Вони руйнували храми античних богів та перебудовували їх для своїх потреб. Знищували вілли та палаци, розбивали дорогоцінні мармурові скульптури, нищили твори мистецтва. Було спалено багато книжок та папірусних сувоїв із творами античних поетів, філософів, учених. У 394 році заборонено проведення Олімпійських ігор, а всі спортивні споруди невдовзі було зруйновано.

7. Які з наведених положень пояснюють, чому влада імперії підтримала християнство. Випиши одне з них

Християни проповідували: замість помсти — любов до ближнього, милосердя, всепрощення; замість ворожнечі — рівність усіх перед Богом: надію на спасіння, вічне блаженство. Християни допомагали один одному, вони турбувалися про вдів і сиріт, хворих і калік... 

Християнська релігія вчить: «Церква повинна піклуватися не про те, щоб зробити рабів вільними, а про те, щоб зробити їх добрими», «Раби, у всьому підкорюйтесь господарям вашим, бійтеся Бога», «Всяка душа нехай буде покірна владі, оскільки влада — від Бога».

9. Заповни комірки в тексті.

Першим римським імператором, який прийняв християнство, був (1)_______________________________. У (2)_________ р. імператор Константин видав Міланський едикт, за яким (3)____________________________________________________.

На першому Вселенському соборі, проведеному в (4)________,

відбулося оформлення християнської церкви. У 380 р. християнство було проголошено (5)_______, а язичництво заборонено.

10. Утвори зі слів і словосполучень речення та запиши одне з них.

1. Міланський едикт, Константин І, християни

2. Старий Завіт, Новий Завіт, іудеї, християни.

3. Влада, християнська церква, язичництво.


Немає коментарів:

Дописати коментар