Загальна кількість переглядів сторінки

неділя, 18 червня 2023 р.

МАН УКРАЇНА ХАКАТОН + МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ "УКРАЇНА ОЧИМА МОЛОДИХ"

 Мала академія наук України в останні роки суттєво розвинула напрямки діяльності. Цьому, можливо, сприяло партнерство з науковими фундаціями США та європейських країн. Багато учасників - членів МАН України успішно захищали свої проєкти на різноманітних міжнародних та національних форумах, де неодноразово перемагали. 



Але долати такі високі вершини не можливо без систематичної праці, підкорюючи нижчі вершини. І для цього МАН України пропонує платформи. Одна з них - хакатон #CVIDOMI: відбудовувати країну. 17 червня 2023 року відбувся фінал. Що це за форма інноваційної взаємодії? Його організувала та провела Мала академія наук разом із UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення України, та бізнес-інкубатором «Ukrainian Future» за підтримки ТРЦ «Gulliver». Її завданням було організувати взаємодію команд однодумців у таких напрямках: екологія, медицина та здоров’я, технології та інженерія, освіта, сільське господарство з метою розробки ідеї, яка б могла стати основою майбутнього стартапу. 

Серед учасників був гімназист 4(8) класу Валентин Бойчук. Він у команді з  однодумцями з Радомишля та Києва (Артем Максименко, Федір Кравченко) розробив новітню грибну коробку, у якій повторно використовував компосту для вирощування грибів. 

Метою було організувати міні-підприємство для працевлаштування, урізноманітнити харчовий раціон людей, повторно використати матеріал з поживними речовинами. Цей проєкт команда представляла на фіналі 17 червня 2023 року у Києві у номінації "Сільське господарство". Після презентації проєкту були запитання, які його стосувалися.   

Учасників вітали міністр освіти і науки Оксен Лісовий, заступник голови представництва UNFPA в Україні Мустафа Ельканзі, президент Малої академії наук Станіслав Довгий і керівник бізнес-інкубатора «Ukrainian Future» НЦ «МАНУ» Віталій Лісовий. Було цікаво, захоплююче, творчо.

Особливу подяку складаю батькам Валентина, які підтримують його у всіх творчих починаннях. Подальших успіхів.





7-8 червня відбулася чергова міжнародна науково-практична конференція "Україна - очима молодих", яку організовує Львівське обласне відділення МАН України. Цього року її напрямки були пов'язані з широкомасштабним вторгненням російськи військ в Україну і стосувалися як історичних, так і прикладних проблем.

У ній взяла участь учениця 5(9) гімназійного класу Юлія Зима, яка представила виступ на тему екологічні проблеми на природоохоронних територіях, пов'язані з війною.



Слухачка проаналізувала екологічні проблеми на природоохоронних об'єктах, пов'язані з війною. Зазначила, що наслідки катастрофічні з огляду на те, що можуть екологи тільки попередньо оцінити втррати, не маючи багатьох параметрів. Всі виступи у секції були цікавими, змістовними, захоплючими, перспективними.

Побажаємо перемоги та подальших успіхів у науці.




Немає коментарів:

Дописати коментар