Загальна кількість переглядів сторінки

неділя, 2 квітня 2023 р.

Володимиру Вернадському - 160 років від дня народження

 29 березня 2023 року слухачі Заліщицької, Збаразької, Теребовлянської, Кременецької та Шумської філій обласного відділення МАН України були учасниками мобільного онлайн-лекторію, присвяченого 160-річчю від дня народження Володимира Івановича Вернадського – природознавця, філософа, мислителя, засновника геохімії, біогеохімії та радіогеології.

Володимир Вернадський – український вчений, який на століття вперед збагатив світову науку й дав поштовх багатьом новим дослідженням та відкриттям. Перший президент Національної академії наук України, академік АН СРСР та АН УРСР, Паризької АН, Чеської АНМ. Автор понад 400 наукових праць. Його головною ідеєю було перетворення біосфери в ноосферу – сферу всезагального розуму на планеті, яка донині залишається актуальною для людства. Його дослідження випередили свій час, ідеї стали пророчими.
Лекторій провели Галина ГУМЕНЮК та Ірина ЧЕНЬ, кандидати біологічних наук, доценти Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.







Немає коментарів:

Дописати коментар