Загальна кількість переглядів сторінки

середа, 24 березня 2021 р.

ДІАЛОГОВА ПЛАТФОРМА "ОСВІТА УКРАЇНИ": СТРАТЕГІЧНІ ЦІЛІ В ДІЇ

МОН України намагається налагодити діалог з усіма зацікавленими сторонами щодо реалізації завдань Нової української школи (НУШ). Для цього ним 18 березня 2021 року була організована діалогова платформа "Освіта України". На неї були запрошені Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, директори обласних департаментів (управлінь) освіти і науки України, представники Національної академії педагогічних наук, Британської Ради в Україні, Cambridge University Press та інші. Серед питань, які на ній розглядалися, ключові питання впровадження НУШ: підготовка педагогічних кадрів, безпечне середовище для дітей, реформа освіти в умовах децентралізації, нова українська школа (оцінювання, початкова освіта, Типова освітня програма, якість освіти, освітнє середовище, шкільне харчування).

У заході виступив з пропозиціями стосовно запровадження Типової освітньої програми для 5-9 класів заслужений вчитель України, переможець Global Teacher Prize Ukraine - 2020, учитель історії, громадянської освіти, основ здоров'я Заліщицької державної гімназії Василь Дяків. Вони стосувалися насамперед підготовки директорів (адміністрацій) щодо розробки освітньої програми, впровадження інтегрованих курсів у 5-9 класів (навчальні програми, кадри, виклики ТОП).



Підсумовуючи результати діалогової платформи, можна сказати, що всі виступаючі вносили конструктивні пропозиції, і тепер уся відповідальність покладається на Міністерство освіти і науки України щодо їх імплементації і моніторингу їх ефективності. Хоч побіжно зазначу, багато виступаючих зупинялися на точкових моментах діяльности, не демонструючи розуміння комплексности та системности. Тому, як говорять, поле освітнього середовища сучасної України ще не оране... І потребує праці і праці.

Немає коментарів:

Дописати коментар