Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 8 травня 2017 р.

МАН: НОВІ ДОСЯГНЕННЯ....

Мала академія наук України завжди надає безліч можливостей учням і педагогам реалізувати свої здібності. Чи не найвідоміший серед заходів МАН України - конкурс-захист науково-дослідницьких робіт.
Цього року двом гімназистам - знавцям історії - вдалося вибороти другі місця в обласному етапі конкурсу: Марія Талуб'як з 6(10)-А класу у секції "правознавство" та Наталія Завінська з цього класу у секції "Історія України".
Що ще цікавим видається для слухачів Заліщицької державної гімназії - Заліщицької філії МАН України?
Традиційно наші гімназисти беруть участь у Міжнародному конкурсі українознавства, який організовує Інститут українознавства та всесвітньої історії. Цього року Марія Толуб'як пройшла у фінал, який відбувався у Києві і виборола перше місце з виконання творчих завдань.
Ця ж учениця підготувала і надіслала на Всеукраїнський конкурс "Непізнана історія мого краю...", організованого Українським католицьким університетом есе про місцевого історика-краєзнавця, заступника директора Заліщицького агроколеджу ім. Є Храпливого М.В. Сопилюка... Її робота потрапила у фінальний етап...
Крім того, у природничо-математичному напрямку активно працює Мар'яна Дзівідзінська, учениця 6(10)-Б класу. У неї найбільші досягнення, крім двох других місць в обласному конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН України, з математиики та фізики ще перемога в осінній сесії всеукраїнської онлайн-олімпіади з математики, перемога у відборі Всеукраїнського конкурсу юних дослідників «Кристали» імені Євгена Гладишевського, участь у національному етапі Міжнародного конкурсу з розв'язування логічних задач, успішний виступ у весняній сесії тієї ж онлайн-олімпіади.
Микола Гірний, учень 5(9)-Б класу, також успішно подолав три етапи Міжнародного конкурсу з розвязування з логінчих задач і став претендентом на участь у його фіналі, який традиційно відбувається у Парижі.
І ще конкурс реферативних робіт для учнів 6-8 класів. Тут перемогу святкувала Ольга Шмиглик, учениця 4(8)-А класу відразу у двох номінаціях:"Історія України" (І місце) та "Українська мова"(ІІІ місце), Яна Бурка (4(8)-А клас) - "Історія України" (ІІ місце) та Арсен Давиденко (4(8)-Б клас) - "Математика"(ІІІ місце)
Вітаємо переможців та їх наставників: Коцебейчук Галину Володимирівну, Дякова Василя Григоровича, Пацарина Наталію Михайлівну, Колодницьку Олену Юріївну, Горин Наталію Петрівну, Кузь Світлану Михайлівну.   

Немає коментарів:

Дописати коментар